COVID-19

Wij zijn erg blij om u te kunnen melden dat er vanaf 1 juli weer danslessen gegeven morgen worden.
Dit betekend dat Dansschool Maick van Leeuwen weer open gaat per 1 juli.

Voor de danssector is er een protocol opgesteld, deze kunt u HIER downloaden.
Wij vragen u de regels uit dit protocol te respecteren. Mocht u hier vragen over hebben, mail of bel ons gerust.

Daarnaast is er op 24 juni door de Rijksoverheid een uitzondering gemaakt op de 1,5 meter regel voor de danssport.
Dit betekend dat u tijdens het dansen niet verplicht bent om de 1,5 meter afstand te houden.
U kunt deze afspraak HIER terug vinden op de website van de Rijksoverheid.

Uitzonderingen (Bron Rijksoverheid)

 • De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar in sommige situaties is dat niet mogelijk en mag de 1,5 meter tijdelijk worden losgelaten. Het gaat om:
  • contact tussen hulpbehoevenden en hun begeleiders;
  • mensen met contactberoepen (zoals kappers, masseurs en rij-instructeurs);
  • sporters (binnen en buiten), acteurs en dansers.
 • Spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen in groepsverband is niet toegestaan.
  • Voor zangkoren en zangensembles wordt repeteren en optreden weer mogelijk. Onder welke voorwaarden, daarover komt het RIVM op zeer korte termijn met een advies. 
 • Discotheken en nachtclubs blijven tot 1 september gesloten.

Danslessen en Inhalen

Stijldansen en Salsa

Wij kunnen nog 9 lessen aanbieden voor dit seizoen. Voor sommige groepen betekent dit dat zij niet alle lessen kunnen inhalen en daarom bieden wij de mogelijkheid om voor die paren 2x in de week een les te volgen.

We gaan uit van maximaal 8 á 10 paren per lesuur, zodat er niet teveel mensen tegelijk op de vloer zijn. De vaste paren krijgen hierbij natuurlijk voorrang en de overige vrije plekken zijn voor de paren, die lessen willen inhalen.

Om te zorgen dat wij precies weten wie er wel of niet is en wie er komt inhalen, zal Conny contact opnemen met iedereen en jullie inplannen in een rooster. Op deze manier hopen wij jullie tegemoet te komen, zodat jullie toch nog zoveel mogelijk lessen kunnen volgen.

Helaas is het niet mogelijk de lessen allemaal door te schuiven naar volgend seizoen. De zwaarst getroffen lessen hebben pas 3 lessen van de 15 lessen gehad. Mocht het voor sommige paren niet lukken om alle vervallen lessen in te lopen in deze zomer, dan komen er ook nog een drietal inhaal dagen verspreid over komend seizoen. Deze extra lessen zullen we komend seizoen plannen. Met de 9 lessen deze zomer en de 3 inhaallessen gedurende komend seizoen komen we toch aan alle lessen.

Line Dance

Voor onze Line Dancers van de maandag bieden we op zaterdag van 15:30-17:00 uur de mogelijkheid om deze lessen te volgen. Helaas is onze locatie op maandag nog niet vrijgegeven, maar willen wij jullie deze zomer toch de mogelijkheid geven om lekker te kunnen dansen.

We hopen jullie snel weer te zien!